Helleborusdagen 2017 voor de 20e maal & Opening van het tuinseizoen 2017.

Een hele maand lang, iedere vrijdag en zaterdag, de mooiste Helleborusplanten van Noord-Holland. Dubbelbloemige, Anemoonbloemige en enkelbloemige in vele kleurvariaties. De planten zijn gekweekt in zelf ontwikkelde biologische potgrond hierdoor zullen de planten gemakkelijk aanslaan in de tuin. Een eigen introductie is: Helleborus x nigercors Mornings Pride, slechts 22cm hoog met bloemen van 5 centimeter doorsnee, bodembedekkend en zeer geschikt voor bakken en randen.

Voor kleuren en prijzen klik op prijslijst

Toegang gratis.

Voor de liefhebbers van meer soorten tuinplanten hebben we voor het eerst de verrassing dat de plantenbedden er al mooi bij liggen tijdens de Helleborusdagen. Een van de voordelen van een reorganisatie.
Vanaf de opening van het tuinseizoen kan er een bredere keuze worden gemaakt in de aanschaf van een duurzaam assortiment planten.

Helleborus orientalis in de tuin.
De plant staat het liefst op een plaats in de ochtendzon. De bodem dient enige humus te bevatten, maar mag van diverse samenstellingen zijn.Kleigrond, zandgrond, veengrond en zelfs steenachtige grond wordt verdragen.Vooral kleigrond moet los van structuur zijn. Te natte grond wordt niet op prijs gesteld. De plant groeit slecht en wordt dan gemakkelijk ziek. Een PH van 6,5 tot 7,5 is het meest ideaal. Zure veengrond kan met behulp van mergelzand meer basisch worden gemaakt. De mestbehoefte van helleborus is niet zeer groot. Mest bij voorkeur half april en half augustus met een kaliumrijke mengmest welke redelijk snel opneembaar is. Een goede bloei en groei zal het gevolg zijn. Tussen half december en half januari is het raadzaam het oude blad weg te knippen. Verwijder dit blad uit de tuin, er kunnen naamlijk sporen van de gevreesde zwarte bladvlekkenziekte op zitten.


Helleborus orientalis kan bij goede verzorging zeer oud worden. Leeftijden van meer dan 20 jaar zijn geen uitzondering. Een helleborus hoeft men nooit te verjongen, de plant heeft hier zelfs een hekel aan. Verplanten zonder te delen kan. Doe dit de eerste week van september en zorg er voor dat er voldoende grond aan de wortels blijft zitten. Na het verplanten een paar keer flink water geven en de eerste winter zorgen voor enige bescherming tegen al te strenge vorst. Boomblad is hiervoor ideaal. Veel succes met uw helleborus.

Naar home